Facebook Twitter Youtube Linkedin Español

Coronavirus: Circular de la Direcció General d’Esport de la Generalitat Valenciana

11 DE MARZO DE 2020

La FCCV, en la seua labor d’informar puntualment sobre la situació, seguirà reproduint els comunicats oficials

Coronavirus-Circular-de-la-Direccio-General-da��Esport-de-la-Generalitat-Valenciana

Arran de la situació i evolució de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV) vol recordar que les suspensions d’algunes de les competicions previstes inicialment per a este pròxim cap de setmana obeixen a decisions dels ajuntaments de les localitats on havien de celebrar-se. En este sentit, la FCCV vol incidir que la suspensió de qualsevol prova ciclista ve determinada sempre per un estament federatiu superior, en este cas la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC), o pels organismes oficials competents en cada territori. En este sentit, la FCCV no ha adoptat cap decisió relativa a suspensions fins ara ni ho farà mentre no dispose d’una ordre d’un estament superior.

La FCCV, en la seua labor d’informar puntualment sobre la situació, seguirà reproduint els comunicats oficials que reba de la Direcció de General d’Esports de la Generalitat Valenciana, així com donant informació sobre les decisions de suspendre qualsevol activitat.

 

 

A continuació reproduïm la circular vigent de la Direcció General d’Esport de la Generalitat Valenciana:

Arran de la situació i evolució de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, i pel que respecta a l’àmbit esportiu, preguem la màxima col·laboració de les institucions (diputacions i ajuntaments) i entitats esportives (federacions i clubs esportius) en la tasca imprescindible de contenció de la possible propagació de la infecció. Volem recordar que ens trobem davant d’una emergència sanitària internacional i que, per tant, totes les mesures a prendre han de seguir les directrius de les autoritats sanitàries.

A eixe efecte, i amb l’objectiu de modular adequadament les mesures concretes, recordem que la Comunitat Valenciana no es troba (a hores d’ara) entre les zones d’alta transmissió a l’estat espanyol. Tanmateix, apel·lem a la responsabilitat individual i col·lectiva i fem una crida a la solidaritat perquè el món de l’esport, amb independència de les mesures específiques, aplique i difonga les mesures de prevenció recomanades a la ciutadania en general, les quals poden ser consultades en les pàgines web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (http://www.san.gva.es/coronavirus) i del Ministeri de Sanitat (https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/home.htm).

Pel que fa, concretament, a les mesures aplicables a l’activitat esportiva, caldria diferenciar entre:

a) competicions i esdeveniments, professionals i no professionals, d’àmbit estatal i internacional

Segons les indicacions rebudes, s’hauran de celebrar A PORTA TANCADA. Esta mesura ha estat ja comunicada pel Ministeri de Sanitat i pel Consejo Superior de Deportes a les distintes federacions espanyoles, responsables en última instància de la seua execució.

 b) resta de competicions (de caràcter autonòmic) i activitat esportiva no competitiva

Atenent al fet (sempre provisional i susceptible de qualsevol evolució) que la Comunitat Valenciana no està considerada com a zona d’alta transmissió i que estes competicions no preveuen una afluència de participants o espectadors d’aquelles zones, les competicions de caràcter autonòmic o l’activitat esportiva no competitiva no està a hores d'ara restringida ni limitada, encara que és imprescindible que s’apliquen les mesures de prevenció genèriques per a tota la població i sense prejudici de la capacitat dels ajuntaments i de les federacions per establir les mesures restrictives que consideren convenients, segons les característiques de cadascuna d’elles.

 

Per finalitzar volem reiterar:

- la conveniència de parar atenció a qualsevol nova decisió derivada d’un possible canvi de la situació actual, la qual serà degudament comunicada, sempre atenent les indicacions de les autoritats competents en matèria sanitària, és a dir, Ministeri de Sanitat i Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, úniques fonts oficials d’informació.

- la necessària col·laboració de tots els agents implicats per difondre i fer complir les recomanacions per a la prevenció de la propagació del virus, amb caràcter general, i les obligacions específiques en matèria esportiva, especialment la de la realització a porta tancada de les competicions i esdeveniments de caràcter estatal i internacional.

 
 
 

Palau Velodrom Luis Puig  
C/ Cocentaina, s/n
46035 Benimamet (Valencia)

Tel.: 96.390.49.32
auxiliar@fccv.es
administracion@fccv.es